Söyleşiler

Ferruh Tunç – Bir Cümle Olmaya Geldim

Şiir, ayarı bozulan söze mihenktir

Ferruh Tunç, ilki maalesef ulaşılamayan (Şehrin Eski Yolcusu), ikincisi ve üçüncüsü kitabevlerinin hayli dar şiir raflarında ısrarla aradıkça bulunan (Melez Zamanlar ve Tunç Ayna) kitaplarından sonra dördüncü şiir kitabıyla yanımızda. İşin ilginç yanı Ekim ayında basılan kitap, hem de şiirin ıssıza bırakıldığı bir ‘an’da, yeni yıla yeni baskı hazırlığı ile giriyor. 

Devamını Oku

Ferruh Tunç – Tunç Ayna

“Muhtaç olduğumuz kudret, kültürel kavrayıştır.”

“Türk olmak, ilk modernlerde sonra insancıl- evrenselci bir genişlikten şiirimizin modern sonrası müktesebatına girebilsin istiyorum. Böylece postmodernizmin zihinlerimiz ve ruhumuzdaki cüruflarının temizlenmesini de hızlandırabiliriz.”

Devamını Oku

Ferruh Tunç – Melez Zamanlar

“Melez Zamanlar”daki şiirler, benim önceki dönemindekilerden daha çok ilgimi çekiyor. Bence ilk kitaptan sonra, özellikle son yıllarda şiirin büyük bir dönüşüm yaşadı ve önemli bir noktaya çıktı. Sen kendindeki değişimi nasıl görüyorsun.

Ferruh Tunç’la Söyleşiler

Seni şiirin 2.Yeniyle toplumcu gerçekçilik arasında bir yerden filizlenmiş gibi görünüyor, bunu birkaç betik daha yayınlandıktan sonra daha belirgin olarak almak isterim…Toplumcu şiir deyince, ikinci yeni gibi, garip şiiri gibi, bir kuşakla, bir dönemle, ya da başka görece köşeli bir poetikayla sınırlayabileceğimiz bir şiiri kastetmemiz zor düşüncesindeyim. Modern şirimizin her döneminde farklı yoğunlukta yer almış bir tutumdur toplumcu şiir.

Devamını Oku